Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szülői értekezlet emlékeztető_2010. 09. 01.

2010.09.06

Szülői értekezlet emlékeztető

 

Szeptember 1-én, 17 órakor tartott szülői értekezletet a Süni csoport. 

Ria néni, Zsuzsi néni és Marcsi néni voltak jelen a nevelőtestületből. 

 

Ria néni a Süni csoport óvónénije volt tavaly,

Marcsi néni a Méhecske csoport dadusa,

és Zsuzsi néni nemrég ment férjhez, most végezte el a főiskolát,

és idén kezd nálunk az óvodában.

Szeretettel köszönjük őt. :)

 

Ria néni bemutatkozott, főként nekünk, újaknak,

mindenkinek bemutatta  Zsuzsi nénit, ő a németes óvónő,

és a Süniknek Marcsi nénit. 

 

Marcsi néni kezdte a részleteket,

elmondta, hogy az ő feladata lesz a tisztasági csomag, 

és a gyümölcsellátás. 

 

 

Tisztasági csomag tartalma:

 

fogkefe,

jellel ellátva, félévente kérnek újat

fogkrém

ki milyet szeretne, fluormenteset, mentolosat, stb.

wc papír

zsepkendő

papírtörlő

szalvéta,

ha lehet, olyan, amibe a délben elmenőknek az uzsonnát be tudja csomagolni

folyékony szappan,

itt csak saját megjegyzés, ha lehet, viszonylag jó minőségű, könnyen lemosható legyen, mert télen totál kikészíti a gyerekek kezét, ha, és mivel csak betartják általában a csap alá, nem jön le könnyen. 

popsitörlő,

akinek van otthon kisebb baba, esetleg hozzon egyet, nem kell mindenkinek, de nagyon jól jön néha, esetleg a nedvesített wc-papír, amit a wc-be is be lehet dobni. 

fésű,

legyen mindenkinek, írjuk rá a jeleket, mert minden felkelés után megfésülködnek. 

( :) érdekes lesz, a fiam még szerintem sosem fésülködött..., max utánzásból :)

 

Gyümölcs, zöldség

 

veszünk egy gyümölcsös kosarat, és akinek eszébe jut, hozzon gyümölcsöt. Általában így elvoltunk egész jól tavaly, vagy ha, akinek van otthon, reggel csak két szemet kap fel, és teszi be a kosárba, még jobb, mondta Marcsi néni, így többféle van, és mindenkinek jut kedvére való. 

 

Zöldséget minden csütörtökön esznek a gyerekek, lesz egy tábla, amire ki lesz írva 3 név, nekik kell hozni. Ebben még nem vagyok annyira otthon. De! megpucolva, szeletelve, formára vágva, tehát ne csak bevágva egy zacskóba egy zsák répát, vagy egy csokor retket. 

 

Egyéb élelmezési hozzájárulásunk lehet:

 

befőtt, lekvár,

lehetőleg amit a gyermekünk is szeret, ne legyen az, hogy pont ő mondja, hogy brrr, én ebből nem eszem.. :) 

Hozhatunk még csemege uborkát, savanyúságot, az oviban keveset adnak, és általában első falatként megeszik a gyerekek. Ilyenkor aki kér, annak tudják pótolni. 

 

Vigyünk még kakaóport, esetleg fahéjat, hogy tésztára tudjanak tenni, ha olyan lenne, amit nem szeretnek a gyerekek. 

 

Innen Ria néni vette át a szót, és az alábbiakat mondta el:

 

mi lehet általában a napi, heti menet, minden héten új verset, mesét tanulnak, énekelnek sokat, tornázni fognak, ehhez laza ruhát kér, lányoknak is és a fiúknak is lehet egy bővebb, PAMUT, trikó, nem tiszta nylon rövidnadrág, zokni. Nem kell cipő!

Viszont a benti cipő, szandál olyan legyen, ami fogja a gyerekek lábát, sokat fognak mozogni, így figyeljünk rá, hogy ne egy puha pamut mamusz legyen, vagy akár egy papucs, hanem egy bokát is rögzítő lábbeli, semmiképp ne legyen kicsi, és semmiképp nem kell újat venni, persze abban az esetben, ha éppen nem nőtte ki a gyermek, elég, ha egy sportcipőt, nyári szandált kimosunk, és azt hozzuk be. 

Sokat fognak festeni, tehát kéri Ria néni, hogy ne a legszebb ruhájukban menjenek a gyerekek, hanem egy melegítőnadrág, póló bőven jó, ne kelljen vigyázni a ruhákra, elveszi a játék örömét, ő meg nem szeretne aggódni, hogy hány ezres ruhát tesznek tönkre. 

Ennek a másik része, hogy aki amilyen ruhában viszi, tudja, hogy akár gyurmás, festékes, ragasztós is lehet. 

 

Ria néni kér félfamentes rajzlapot,

egy vastag ecsetet,

és egy ragasztót

a gyerekeknek, jelekkel ellátva, a rajzlapot nem :), lehet, hogy az ecsetet sem, de a ragasztót külön kiemelte, mert arra minden gyerek maga figyel, hogy ne száradjon be, rá legyen rendesen tekerve a kupak. Sokat fognak alkotni, ha beszárad, kér majd újat. 

 

A Waldorf-módszer szerint festenek, ezt el is mesélte, hogy mit jelent, én sajnos hallgattam, de a lényeget nem nagyon fogtam fel, majd utánaolvasok. Gondolom a gyerekek saját fantáziáját erősíti, de ezt biztos, hogy csak én nem tudom. Szóval ilyen módszerrel festenek, és élvezik nagyon. 

 

A meséket vissza is kérdezi Ria néni, színházasdi címen, így látja, hogy ki és mennyire érti, fogja fel, és mit mond neki a történet. Nem számít, hogy mit és hogy, a lényeg, hogy ő tudja, kivel és mit kell fejleszteni. 

 

Ja, fejlesztés, elmondta, hogy Kovács Erikánál (földszint, Méhecske csoport, leghátul, pont az Őzike alatt) lehet jelentkezni, hát, vagy legalábbis beszélni vele, mert ő a fejlesztő csoport egyik óvónője, a nevelési tanácsadást. Ha jól értettem, akkor 6 éves kor felett ingyenes??, vagy szeptemberben ingyenes? szóval itt kicsit, ha valaki jobban hallotta, írja már meg, de jól jöhet, hogy egy-egy gyermeknél melyik részt kell erősebben figyelni. De Ria néni elmondta, hogy ő úgyis fogja figyelni, csak még a fél csoportot egyáltalán nem ismeri. 

 

Ahogy az régen is volt, 8:30-ra kell beérni (van egy foglalkozás, a fejlesztő torna, amire 8-tól elviszik a gyerekeket, tehát aki arra menne, jó, ha háromnegyed 8-ra beér), kivéve, ha valahova, orvoshoz, fogászatra, pszichiáterhez visszük a gyerekeket, mert akkor, ha előre szólunk, nem fognak kizárni az oviból. :) 

A nagycsoportosok legyenek ott korán, mert velük akkor szoktak foglalkozni. 

 

Az udvar, ahogy eddig is tudtuk, nem játszótér, jövünk, megfogjuk a gyermeket, elköszönünk, tehát szólunk a saját óvónéninknek, hogy jöttünk, megyünk, és tényleg megyünk. Ha ott is vagyunk, és a gyerekek játszanak, és esetleg valami komolyabb baleset történik, már nagyon kérdéses lesz a felelősség. Tehát ha már ott a szülő, nem játszunk. Teljesen érthető. 

 

A néptánc október 1-től indul, a Művelődési házban, ez így az ovinak biztos, hogy sokkal könnyebb, mi viszont szívunk, tehát ami jó volt, el is romlik, de ez az én véleményem, szóval nekünk kell átvinni a művházba őket. Nem igazán hiszem sajnos, hogy a néptáncosok eljönnének értük, de attól még lehet, hogy megteszik, amilyen rendesek. :) Ez majd még kiderül.

 

Levegőzni mindig mennek, kivéve ha megfagynak, vagy szakad az eső.

 

Az ágyneműt 2 hetente adják haza, kérik, ha beteg lett a gyermek, vagy bármilyen szem, fül, egyéb fertőzést kapott el, ha nem tennék ki, kérjük el, és mossuk ki az ágyneműjét, nehogy visszafertőződjön. Főleg skarlát, bárányhimlő esetén, ne a többiekével együtt legyen továbbra is tárolva.

 

Nagyon fontos: a Sünik biztos, hogy már tudják,

NEM LEHET BEHOZNI JÁTÉKOT!

 

Nálunk régebben úgy volt, hogy ha hoztunk is be, kincses, vagy nála volt egész nap, aztán

vagy megvolt, vagy nem.

 

Itt ilyen nincs. Egyetlen dolgot lehet hozni, amivel alszik. Egy szem alvó"maci"-t, anyuka helyett. :) Semmi egyebet.

 

A kincsesek kint vannak a mosdó ajtaja mögött egy szekrényen, minden pénteken pakoljuk ki belőle a papírokat.

 

Csoportpénzt idén nem szedünk, ha kirándulni mennének, akkor az óvónénik ki fogják írni a kirándulás idejét, helyét, és az összeget, amibe kerül, és azt kell beadni.

Aki nem fizet, nem megy, de aznapra a gyermeke elhelyezéséről gondoskodjon, mert a többi csoport nem vállalja be, rosszabb esetben ők is akkor mennek kirándulni.

 

Nagyon kevés játék van, így megbeszéltük, hogy a csoportpénzünkből vennénk játékokat, Ria néni és Zsuzsi néni megmondja, mire lenne szükségük, és kalkulálunk.

 

Dóri az új állása miatt, aki esetleg még nem tudja, ő lett az új dadusa a Méhecskének, nem lehet SZMK-s, a Süni régi SZMK-sa nem vállalta, csak max helyettesnek, így Holló Beni anyukája, Erika lett a másik SZMK-s szülő, helyettesünk pedig Köcse Kristóf anyukája, Violetta lesz.

 

Erika a csoport SZMK-s, ami nem tudjuk egyelőre, hogy mit jelent. :)

 

Minden ilyen általános, lényeges információ elmondása után Zsuzsi néni is bemutatkozott, mondta, hogy nagyon sokat fog németül beszélni a gyerekekkel,

(az az igazság, hogy mi, volt Méhecskék, azt sem bánjuk, ha az ő ideje alatt csak németet hallanak :), főként, hogy nemzetiségi az ovi, ezt el is mondtuk neki)

tehát, nagyon örülünk, és hajrá. :) Egyelőre inkább csak bemutatkozott, 

valószínűleg egy hónap alatt úgyis kialakul a megszokott menete neki is a csoportban, és többet fog tudni mondani. Talán érdemes lesz két-három hónap múlva megkeresni, 

hogy hogy alakulunk, van-e valami, amit azóta szeretne. 

 

Gyakorlatilag ennyi volt a lényeges rész, remélem, nem hagytam ki semmit. 

Ha igen, írjatok nyugodtan. 

Ma, ha sikerül, kiteszem az oldal elérhetőségét a fakkok tetejére.

 

WEBOLDAL

Megkérdeztem az üzemeltetőt, nem lehet a címet megváltoztatni, tehát sajnos akár tetszik nekünk, akár nem, ez marad. Ennek az oldalnak a tartalmát csak átmenteni lehet, ha nagyon ráérnék, meg is tudnám tenni, azonban ez több napos munka lenne.

Ami mehet, hogy regisztrálok egy új címet, újra kialakítom az oldalt, amit talán szülés után be is vállalok, mikor még 5 órákat alszanak a babák, és én éppen nem alszom vele :), de most, míg dolgozom, biztos nem, tehát egyelőre ez marad.

Egy a probléma, október 16-án vált az előfizetésünk. Úgyhogy ahogy így írom, még addig inkább meglátom. Ha lesz indíttatásom, megcsinálom, és akkor fizethetjük azt, de a fényképek innen, hát, a java részük elveszik, ha nem fizetjük ezt is.

Az én véleményem hosszú távon mégis az, hogy hagyjuk meg ezt, ha eltesszük a kedvencek közé, hogy Süni csoport, az életben nem olvasgatjuk a fenti linkcímet, az oldalon pedig már nem szerepel méhecske kép sehol. Valaki, aki meg keresőben megtalálja, max nem érti, hogy mi köze a Méhecskének a Sünihez, vagy fordítva.:)  

 

Erikáéknak pedig visszaadjuk az eredeti,

tehát "uromimehecske" oldalt. Vagy lesznek

mehecskek.eoldal.

De ezt majd megbeszélem vele, és megírom az eredményt.

  

Írjatok, ha van ötletetek,

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.