Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZMK szülői emlékeztető_Napraforgó nap_2010

2010.05.10

 

  SZMK szülői rövid emlékeztető

 

elég meglepetésszerűen, mostanában valahogy elkerülnek a hírek, Dórival megtudtuk, hogy lesz SZMK. Az alábbiak a legfontosabbak, a részleteket megírom emlékeztetőként, bár a java a múltkori Napraforgó napban benne van.

  

Tehát:

 

A legelső, és legfontosabb:

 

ősztől, tehát a 2010/11-es nevelési évben indul fejlesztő csoport

a 6. életévüket betöltött gyermekek részére.

 

 

Újra indul a tagóvoda is.

 

Következmény: a legtöbb, ha nem az összes csoportot átszervezik, lesz, amelyiket teljesen megszüntetik, az óvónőket is érinteni fogja a dolog,

ugyanis a tagoviba nem lehet csak újakat tenni, hiszen ők még nem ismerik a napi rutint, kellenek régi óvónénik melléjük, dadusok is persze; a fejlesztő csoport miatt is, ahova szintén kell két óvónő, ebből egyelőre az egyik tűnik biztosnak, ez szerencsére most minket nem érint, Kovács Erika lesz, a régi Méhecskés Erika, a másik óvónéni még nincs meg, ezekhez a nagy gyerekekhez már tanító végzettségű pedagógust szeretne Judit, ha jól értettem, tehát emiatt is kerülhet el valaki, ha nem tudnak, szeretnének felvenni újat.  

Arról, hogy a tagoviba csak újonnan beiratott gyerekek kerülnek-e, erről nem beszéltünk, de rá fogok kérdezni.

A fejlesztő csoportban eddig 17 gyermek van, folyamatosan töltik fel az újonnan beiratkozott nagyokkal. Hogy lehet-e kérni, hogy azokat is áttegyék ide, akik nem szeretnének egy évet halasztani, tehát 2011-től szeretnének suliba járni, de még nem töltötték be a 6. évüket, azt nem tudom még sajnos.

 

A délután folyamán írtam Krisztának (SZMK elnök) a kérdésekkel kapcsolatosan, mihelyst válaszol, azonnal kiírom.

 

A következő válasz érkezett Judittól:

 

"Elmondtam a gyűlésen is, hogy egyenlőre semmilyen döntést nem hozunk, mert a pótbeiratkozáson fogunk tiszta képet látni, hogy hány gyermek kerül felvételre. Az biztos, hogy csak olyan gyerek kerül a fejlesztő csoportba, aki évet ismétel."

 

ez csak az én magánvéleményem, de leírom, ha van véleményetek, osszátok meg velünk:

ha esetleg nem lesz feltöltve a csoport 24-26 főre, mint a többiben vannak, csak mondjuk 15-en lennének benne (nem tudom, tudjátok? van maximális létszám ilyen esetre, mondjuk a 15?, hogy érdemben lehessen foglalkozni a gyerekekkel?) szóval ha csak ennyien vannak, "feláldoznak" két óvónőt ennyi gyermekért, vagy átcsoportosítanak még 10 nagyot, akiket a szülők biztosan iskolába szeretnének vinni 7 évesen? Logikus lenne, így fel tudnának venni még 10 kicsit. Egyben felvetődik a kérdés, mostmár lényegében: mekkora hátránnyal indul az a gyermek, aki a vegyes csoportból indul iskolába, betöltött 6. év után, azzal szemben, aki még az oviban betölti a 7-et, és fejlesztő csoportból kezd. ...., szinte ír, olvas, számol... hogy a többi szocializációs képesség erősebb fejlettségéről már ne is írjak. Ő már simán megszokta a hosszabb odafigyelést, vagy amiről már Katona apuka is írt, már érti az iskolában használatos szavakat, amiről a vegyes csoportból kezdőknek esélye sincs.

 

Nem tudom, van-e a továbbiakban szavunk ebben, elfogadják-e az ötleteinket, de talán érdmes lenne ezen elgondolkozni.

 

Ami miatt elég kevés így az információ, de nemsoká kiegészítem, mert az alapvető kérdés a megtörtént kertrendezés és a napraforgó nap volt.

Bizonyára ti olvastátok, nekem teljesen kiesett a levél, amit Judit tett ki a faliújságra hétfőn délelőtt. Nekünk aznap foci van, és Alexért a pályára kell menni, nem is megyünk már az oviba, és mivel nem mi vagyunk az egyetlenek, meg ráadásul mostmár délután is az udvaron vannak, ha láttok olyat, ami nagyon fontos lenne, de nem olvassátok itt, tegyétek meg,

hogy írtok, szóltok, mert akkor biztos, hogy nem olvastam, és nem tudok róla, sem én, és Dóri sem, mert ő azonnal szól.

Előre is köszönjük.

A lényeg: 15 szülő vett részt a kertrendezésben, így nem is tudtak olyan jól haladni, ahogy lehetett volna, ha kb. dupla ennyien vannak. És ez még nem is lett volna gond, de hétfő délelőtt és napközben Judit olyan megjegyzéseket kapott, hogy nagyon felháborodott. Ezért íródott a levél, amin, az szmk-s szülők visszajelzése alapján mindenki felháborodott.

Heni véleménye közben értem oda, amivel teljesen egyetértek, mármint mindazzal, amit elmondott, és nagyon jól, finoman és érthetően megfogalmazta, és mindent elmondott, viszont Juditot hallgatva szintén érthető az ő felindultsága, és innen, ebből kifolyólag a levél hangvétele, stílusa is. Dóri is azt mondta, hogy így talán, TALÁN, azok is megértik, akiknek szólt, mert általában azt érinti legkellemetlenebbül, akire nem vonatkozik. Judit is elmondta, hogy nem arra a szülőre gondolt, aki éppen nem tudott eljönni, hanem kifejezetten azokra, akik mást sem tesznek, mint reklamálnak, fenyegetik, és ilyenkor bezzeg, mikor úgymond kötelességek is lennének, mintha nem is léteznének. Végül megállapodtak abban, hogy azok a szülők, akik tényleg figyelnek az óvodára, akik hoznak tisztasági csomagot, papírt, ceruzát, gyümölcsöt, bármit, még véletlenül se vegyék magukra a dolgot, ne érezzék bántónak és sértőnek, mert szinte száz százalék, hogy nem ők azok, akiknek szólt. Akinek pedig igen, az reméljük, hogy magába néz, és kicsit észhez tér.

 

Nos, ez egy elég hosszú lélegzetvételű beszélgetés volt, tehát utána már csak pontosítottuk a Napraforgó napot, és pár kérdés még elhangzott, pl. nyári ügyelet, ilyenek, de erről már írtunk.

 

Lesz egy külön, Napraforgó napi szülői értekezlet, közvetlenül Pünkösd után de még a Napraforgó nap előtt, arra kérjük, hogy mindannyian gyertek el, mindenképp meg kell beszélnünk, hogy kinek mi lenne a feladata, mikorra hozza be a dolgokat, amiket vállalt, ki és mikor tudna jönni, segíteni, mi mennyibe kerül, esetleg további ötletek.

 

Napraforgó napi szülői értekezlet időpontja, helyszíne:

 

2010. május 26., szerda, 17 óra

Méhecske csoport 

 

A lényeg gyakorlatilag ennyi volt, a Napraforgó napi dolgokat megtaláljátok a részletes menüpont alatt,

még egy fontos dolog, az ásványvizet, üdítőt, a nem romlandó dolgokat, ha lehet előtte csütörtökön hozzátok be, a sütiket, szendvicseket pedig aznap reggel 9 órára. És ha megoldható, azokkal az apukákkal küldjétek be, akik tudnak segíteni a reggeli

kipakolásnál is. Ne maradjon ki, délután sem árt, ha van valaki segíteni a visszapakolásnál.

 

Előre is köszönjük mindenki segítségét!!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.