Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeptemberi szülői értekezlet

2009.09.18

Rövid emlékeztető, tartalom:

 

-         Erika néni elköszönt

-         Ilonka néni bemutatkozott :)

-         Zsuzsi néni, Marcsi néni maradt :)

-         új dadust kaptunk: Edit néninek hívják.

-         Zsuzsi néni ismertette a házi, ill. napirendet, elmondta kéréseiket:

o       időben érkezzünk, tudjanak játszani a gyerekek

o       adjuk át őket, mikor érkezünk, és köszönjünk el, mikor hazavisszük őket

o       figyeljünk a ruházatukra, hajviseletükre

o       ne vigyünk üdítőt, cukrot, rágót stb.

o       figyeljünk az elválásnál, hallgassunk rájuk, bízzunk bennük

 

Marcsi néni elmondta, hogy a tisztasági csomaghoz milyen dolgokat vigyünk inkább, hogy azok használhatóak legyenek, és sajnos mentek is, több csoportjuk van.

 

Ilonka néni elmondta, milyen elvek, nézetek, rend szerint szeretné a német nyelvet megszerettetni, megismertetni a gyerekekkel, hogy mire figyeljünk, mit ne várjunk, hiszen ebben a korban a szeretet a fő hangsúly, azzal együtt a teljes együttműködés és tanulás is elkövetkezik.

 

Beszéltünk még arról, hogy ha egy mód van rá, akkor fluormentes fogkrémmel mossanak fogat a gyerekek, és hogy az ANTSZ megszabta, hogy kézmosás után fertőtlenítés is következzen.

 

Szóba került még a gyümölcs, mikor, mennyit és hogyan hozzunk. Elmondták még az óvónénik, dadusok, hogy étkezés után nagyon szeretnek enni valami finom édességet, esetleg ropit, kekszet, ha gondoljuk vigyünk. Itt jut eszembe, hogy tavaly arról is szó volt, hogy gyümölcs helyett (szintén kiveséztük a helyzetet), ha gondoljuk, vihetünk mazsolát, mogyorót, mandulát, befőtteket, zöldséget. És persze ne olyat, amit tudjuk, hogy a mi gyerekünk biztos, hogy nem fog megenni. :)))

 

Következett az SZMK kérdés, tavaly én voltam a tartalékos, és én kaptam meg elszámolva a tavalyi csoportpénzt, most azonban átadtam Pancsa anyukájának, így talán többen ismeritek majd, mintha a nevét írom ide, ő fogja kezelni a pénztárt (egyelőre havi 1000,-Ft a csoportpénz), tehát ő az egyik SZMK-s, elvileg én a másik, de jó lenne egy harmadik valaki is, de itt nem nagyon vagyok képben, hogy valaki jelentkezett-e a posztra. :)

 

Megbeszéltük még, hogy várunk javaslatokat a csoportkirándulások helyszínét illetően, szóba került a Csodák palotája, Ferkó és Réka anyukája javasolta a Szöcskevárat?? jól emlékszem?,

voltak már a gyerekek a Tropikáriumban, Piliscséven, Visegrád mellett egy játszótéren, tervben volt, hogy mennek színházba, erre azonban nem emlékszem, hogy második félévben megvalósult volna, tehát további ötleteket várunk.

 

Beszéltünk még arról, hogy Erika elkezdett egy honlapot, amin mindig naprakész információk voltak, mi lesz a következő program, mit vigyünk, van-e új hír, stb. Ezt szeretnénk folytatni, az új honlap már él, azt olvasod :), a régi címe: www.uromimehecske.eoldal.hu,

 

 

Felügyelet (pl. nyári szünet alatt)

 

tudjatok róla, főként a most kezdő szülőknek szólnék, minden alkalommal jelezni kell, hogy akár tavaszi szünetben (iskola időhöz szokott kapcsolódni), nevelés nélküli munkanapon, NYÁRI SZÜNET idején szeretnénk-e bevinni a gyerekeket.

 

Ehhez általában egy papíron, egy táblázatban kell aláírnunk a kérem/nem kérem részt. Amit kiemelnék, mindig, konkrétan kérdezzetek rá, hogy pontosan mikor van a szünet, mert idén például nekem teljesen logikus volt, hogy ha keddtől kezdődöen vannak húsvétkor az összevont csoportok, akkor az húsvét hétfő utáni keddre vonatkozik. Tévedtem, mert az ELŐZŐ hétre vonatkozott. Nem kicsit kellemetlen, pláne ahogy írtam a kicsiknél, akik még a megszokott óvónéninél maradnak ott, jó esetben sírás nélkül már, és amikor észreveszed, hogy óvónénid sehol, se terem, se dadus, csak másik csoport, másik óvónéni, akit még szintén kezdőként Te sem ismersz, üvöltés hegyek vannak, és borzasztó nap követi. Mind Neked, mind a Babádnak.

 

A nyár, amiért kiemeltem. Valamikor, év vége felé, kell kitölteni személyenként egy papírt, hogy igényled/nem igényled és ha igen, mikorra a nyári felügyeletet. Én sajnos idén nem láttam ilyen papírt, így amikor első szünet-napon, mint ahogy addig is minden reggel bementünk, nézték a nevünket a listán, és szóltak, hogy nem vagyunk rajta. Mondanom sem kell, azt sem tudtam, milyen lista, és miért van? Tehát ha esetleg betegség, akármi miatt nem láttok hasonlót az év vége felé közeledve, kérjetek, nehogy később legyen probléma belőle. Nem hiszem, hogy valaha lett volna olyan, hogy azért, mert ez nem volt kitöltve, ne fogadták volna a gyerekeket, de ezt első évben még nem tudod. :) 

 

még biztosan volt egyéb, ennyire jutott most időm.  

 

Kicsit bővítem, mert eszembe jutott, hogy beszéltünk még arról, éppen most hívott  Ilonka néni, hogy elfelejtettem szólni reggel, hogy Alexért ebéd után megy a nagymamája..., szóval hogy reggel szóljunk, ha más viszi el, nagymama, nagypapa, bárki, esetleg ha a szülők elváltak, akkor tudassuk, hogy elviheti-e egyáltalán a másik szülő, remélem, azért ilyen eset nálunk nem nagyon van, és ami még nagyon fontos, hogy csak felnőtt!!!, tehát 18 év feletti felnőtt viheti el a gyermekeket, nagyobb testvérnek, rokonnak, aki ugyan családtag, de még nem töltötte be a 18. évét, nem adják át a gyermekeket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.