Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néptánc, szülői értekezlet_szept. 30.

2009.10.01

Néptánc szülői értekezlet, szeptember 30., 17:00

Szilvási úr elmondta, hogy eddig három, most négy csoport indul itt az óvodában, nagyon örültek neki, hogy ennyien jelentkeztek, mert ahogy elmesélte, amikor ilyen piciként kezdik a gyerekek, még van idejük, és mire akkorák lennének, hogy már minden egyéb lekötné őket, és talán nem is jelentkeznének már, addigra szinte félszavakból értik egymást.

Elmondta, hogy lesznek ünnepségek, amin a gyerekeknek ott kellene lenniük, tehát ne időzítsünk ezekre a napokra egyéb elfogaltságot, főként a gyerekek részére ne... :)), ezek a következők:

Mikulás ünnepség: 2009. december 3.

Tavaszi fesztivál: 2010. március 26.

Nyári fesztivál: 2010. július 11-13.

Idén, október 8-án, ha jól értettem, a vége felé már elég nagy hangzavar volt, lesz a nagyobb csoportoknak Szüret. Ezt a kitett tájékoztatón, hogy ki melyik csoportba, napra lett beosztva, fel fogják tüntetni, mármint, hogy kik a nagyobb csoportok, kikre vonatkozik.

A Szüret fent a szőlőben lesz, az óvódából viszik el a gyerekeket, és 17 órára hozzák vissza. Aki esetleg szeretne felmenni, hogy együtt legyen, ill. lássa a gyermekét/eit, nyugodtan csatlakozhat, a Rákóczi utca végétől pirossal ki lesz táblázva_papírozva, hogy merre kell felfelé menni.  

Szilvási Ildikó elmondta, hogy a havi ktg. 3000,-Ft, ahogy arról már szó volt, megköszönné, hogy esetleg, akinek módja van rá, több hónapot utaljon előre, nagyon sok adminisztráció jár a közel 200 fő havidíjának rendszerezésével. Ismét megkért bennünket, hogy az utaláson/csekken szerepeljen a gyermek neve, a befizetendő hónap, illetve az "adomány" szó.

Kitért arra, hogy ugyan még nem tudja pontosan, hogy hogy lehet, ill. lehet-e visszaigényelni az adóból a támogatást, hiszen ők alapítványként vannak bejegyezve, de ha igen, akkor ehhez az igazolást ki fogják állítani annak, aki kéri.

Csekkeket ki fognak tenni valahova, egyelőre még nekem nem volt világos, hogy hova, több lehetőség is felmerült, hogy a tornaterem mellé, de onnan kivehetik a gyerekek, akkor magasabbra, vagy a tornaterembe a rácsos ablakhoz, vagy a Halacska csoportban lehet találni, Margit óvónéni csoportjában, ő az, aki a néptánccal foglalkozik az óvodában, tehát majd meglátjuk, hogy konkrétan hol lesznek, de egy biztos, az oktatók mondták, hogy náluk lesz, mikor jönnek órát tartani.

Az időpontok:

szerintem ez a kettő a kicsiké, kissebbeké, mert csak fél óra:

Gyémánt Ádám

Kedd - csütörtök: 15:30-16:00

Kedd - csütörtök: 16:00-16:30 (ők lehettek a tavalyi Kisrókák?)

ez pedig a nagyoké, nagyobbaké, mert háromnegyed óra:

Szilvási Beáta

Hétfő - szerda: 14:15-15:00, (esetleg ők voltak a tavalyi Minimanók?)

Hétfő - szerda: 15:15-16:00

Kérték, hogy ha a fennmaradó két csoportnak vannak névötleteink, osszuk meg velük. :)

Ahogy a főoldalon is írtam, külön cipőt nem kell vinni, a benti cipőjükben lesznek, nadrágot szintén nem, esetleg egy pólót, váltópólót, gondolom, ha esetleg megizzadnának, ne abban vigyük ki őket a levegőre utána.

Judit (Stoffer) elmondta, hogy a nagyoknak, akinek a foglalkozása 14:15-kor ill. 15:15-kor kezdődik, bent kell, hogy aludjanak, mert ahogy az SZMK emlékeztetőben is olvashattátok, nem nyitják ki az óvoda ajtaját, hogy a szülők ill. a gyerekek összevissza mászkálhassanak, akkor a többieknek pihenőidő van. A többieket haza lehet vinni, akinek fél négytől, ill. négytől kezdődik a foglalkozás, és vissza lehet hozni az órára.

Elmondta még, hogy igyekezzünk úgy időzíteni, hogy azt a fél, háromnegyed órát, amíg a néptánc-foglalkozás tart, ne a tornaterem előtti váróban töltsük, mert az óvoda, így fogalmazott, nem "melegedő", amiben szerintem igaza is van, hiszen a többi gyereket viszik haza a szülők, és elég áttekinthetetlen, főleg télen, mikor még elég sok gyerek van bent, hogy kit hoznak, kit visznek, és nehogy kimenjen olyan gyermek is, akiért még éppen nem jöttek. Tehát ezt kérte, hogy fokozott odafigyeléssel tegyük is meg.

A gyermekeket a néptánc oktatók fogják összeszedni a csoportszobákból, és onnan is fogjuk elvinni őket. Ezt Laura mondta, gondolom ugyanúgy szólni illetve elköszönni kell az óvónéninktől, hogy tudja, elvittük a gyerekeket, ne a néptáncról közvetlenül kikapva menjünk haza.

Egyelőre nekem ennyi jutott eszembe, ha esetleg valamit kifelejtettem volna, kérlek, írjátok meg.

Az összes további adatot, elérhetőséget megtaláljátok a Különórák, foglalkozások menü alatt, a néptáncnál. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.