Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napraforgó naphoz_nyitóoldalról

2010.02.23

Napraforgó Naphoz

 

Talán láttátok, hogy kitettem a faliújságra a Napraforgó napi vállalásainkat.

 

Tegnapra valamelyikünk ráírta a szénsavas üdítőhöz, ásványvízhez, illetve az édes süteményhez, hogy NEM KELL!.

 

Gondolom, teljesen logikusan, azért írta oda, mert nem túl egészséges sem a szénsavas ital, sem pedig az agyoncukrozott édesség.

 

Ebben teljesen igaza van, azonban, és ezt szeretném kihangsúlyozni, hogy nem ÉN, ill. nem MI, az SZMK-s szülők, vagy a CSOPORT, az ÓVÓNÉNIK találták ki, hogy mit szeretnénk hozni, mit tartunk jónak, hanem minden csoport ezeket hozza, ilyen elosztásban és mennyiségben, hogy elég legyen a kb. 250 gyereknek és szülőnek, ha mindenki eljön. Az eddigi tapasztalat alapján ezekre van igény.

 

Tehát megtehetjük, hogy nem hozunk ilyet, nem adjuk be a közösbe, hozunk helyette mást, de ezt mindenképpen beszéljük meg a szülőin, vagy aki odaírta, kérem, hogy szóljon akár Dórinak (Hersics Panna anyukája), akár nekem (Alex anyukája vagyok), akár az óvónéniknek, mert egy ilyen névtelen kiírással nem tudunk érdemben fordulni még a vezetőséghez sem, hogy esetleg gondoljuk át, mi lenne jó a gyerekeknek, ha ilyen eseményeken felszolgálnánk nekik.

 

Azonban azt hiszem, hogy ha semelyik másik csoport (nem hallottam eddig ilyenről) nem ellenkezett ez ellen az elosztás és választás ellen, mi egyedül sokat nem tehetünk. Azt hiszem, hogy aki otthon figyel arra, hogy gyermeke egészségesen étkezzen, ugyanígy egy ilyen alkalommal is megteszi, hogy mentes vizet, üdítőt vesz, vagy éppen sajtos pogácsát. Azonban megtehetjük, hogy megpróbáljuk, ha több szülő csatlakozik ehhez, módosítani a behozandó termékeket.

 

Írtam is az emlékeztetőbe, hogy általában a kóla fogy el először, és meg is beszéltük, hogy valószínűleg nem véletlenül, hiszen szinte semelyik gyermek nem iszik olyat otthon, úgyhogy itt rárabolnak érthető élvezettel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy bármelyikünk is egyetért a szénsavas üdítők mértéktelen fogyasztásával, csak azt, hogy tudjuk, a gyerekek, és azért mi is, szeretünk néha olyat is enni, inni, ami nem épp egészséges.

 

Kérem, aki kiírta, ha úgy gondolja, alapjaiban van kifogása mindezek ellen, szóljon szülőin, és továbbiítani fogjuk az óvoda vezetősége felé, lesz még egy SZMK értekezlet áprilisban, pont a Napraforgó nap miatt. Még nem késő változtatni valamin, ha szeretnétek, szerintem egyelőre nem sok helyre tették ki a faliújságra a táblázatot, így még az SZMK-s szülőkkel, Judittal, Laurával tudunk egyeztetni ennek a módosításáról. Ehhez azonban feltétlenül az kellene, hogy

jelentkezzen nálunk az a szülő, aki írta, és meg tudjuk beszélni.

 

Előre is köszönöm.

 

Egyben kérünk Dórival, az Óvónénikkel mindenkit, ha teheti, vegyen részt a szülői értekezleteken!

 

Kérjük ezt akkor is, ha úgy gondolja, mindenről tud, és mindent hallott már sokszor, mert sehol máshol nincs alkalmunk megbeszélni jó pár dolgot, amivel várunk szülőiig, és a szülők fele jelenik csak meg. Nem sok alkalommal kellene ezen részt venni, talán kettő van egy évben, most kivételesen a mi kérésünkre 3 lesz, és nem a mi érdekünk, hanem a gyerekeké.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.